Pomoć EBRD stabilizaciji finansijskog sektora u Srbiji

Bez autora
Sep 10 2013

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić istakao je danas tokom sastanka sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) da je cilj Vlade Srbije oživljavanje privrede i smanjenje nezaposlenosti u zemlji. Vlada zbog toga snažno podržava aktivnosti EBRD-a, koja je najznačajniji kreditor privredne delatnosti u našoj zemlji.Na sastanku je posebno bilo reči o poboljšanju konkurentnosti u privatnom sektoru, jer mala i srednja preduzeća, koja čine osnovu srpskog privatnog sektora, gotovo da ne dobijaju direktne strane investicije.

Pomoć EBRD stabilizaciji finansijskog sektora u SrbijiPredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić istakao je danas tokom sastanka sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) da je cilj Vlade Srbije oživljavanje privrede i smanjenje nezaposlenosti u zemlji.

On je tom prilikom ukazao na to da Vlada zbog toga snažno podržava aktivnosti EBRD-a, koja je najznačajniji kreditor privredne delatnosti u našoj zemlji.

Na sastanku je posebno bilo reči o poboljšanju konkurentnosti u privatnom sektoru, jer mala i srednja preduzeća, koja čine osnovu srpskog privatnog sektora, gotovo da ne dobijaju direktne strane investicije.

Evropska banka za obnovu i razvoj, koja je od 2001. godine u Srbiju investirala tri milijarde evra, planira da pruži pomoć malim i srednjim preduzećima kroz projekte koji doprinose održivom rastu i kroz podršku stranim investitorima.

Takođe, tokom razgovora je naglašeno da će EBRD pomoći stabilizaciji finansijskog sektora i razvoju održivih i efikasnih javnih komunalnih službi.

U organizaciji EBRD-a će početkom naredne godine biti održan sastanak svih premijera zemalja jugoistočne Evrope na kojem će se razmatrati mogućnosti ekonomskog razvoja zemalja u regionu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik